Presudom Višeg suda u Beogradu od 05.09.2017.god., Goran Milošević PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN optužbe za uvredu po privatnoj tužbi Milenka Cakovića i Darka Savića. NOVO NOVO NOVO - Presudom Višeg suda u Beogradu od 03.03.2020.Goran Milošević ponovo PRAVOSNAŽNO OSLOBOĐEN po drugoj privatnoj optužbi za uvredu Milenka Cakovića.

Укупно приказа странице

12. фебруар 2017.

Dani mrmota u J.P.''Putevi Srbije''



Potpuno je svejedno na kojoj se funkciji neko nalazi ako je posledica njegovih radnji laž i manipulacija. On ostaje samo lažov i prevarant i kao takav sam sebe preporučuje za smenu i pozivanje na odgovornost. Tako bi bar trebalo da bude. Međutim u Srbiji je u trendu sajam lažova i prevaranata i to baš na najodgovornijim mestima u državnim preduzećima (a i šire), koji se prosto utrkuju ili sa svojim lažima i manipulacijama ili sa svojom ''neinformisanošću''.  Njihovo delovanje ima za cilj isključivo održavanje na rukovodećim mestima i nesmetano funkcionisanje njihovih zamisli. Kakve su im zamisli, to možemo samo da pretpostavimo. Ali, svako ko im se suprotstavi i ukaže na promene u vremenu i društvu, osetiće snagu prevarantskog sistema i poslužiće kao primer ostalima koji razmišljaju o eventualnom sukobu sa manipulatorima i lažovima.

U sledećem primeru može se videti koliko smelosti imaju manipulatori-lažovi iz J.P.''Putevi Srbije'' – naplata putarine, i kako bez ikakvih posledica (za sada) prolaze u svojim radnjama.

Napominjem da je ovo ujedno i zvanični stav J.P.''Putevi Srbije'', a ne lični istup nekog usamljenog lažova!

Kada je krajem 2014.god. bilo potpuno jasno da ću (ponovo) dobiti otkaz iz J.P.''Putevi Srbije'', jer se pokazalo da smo potpuno dva različita sveta, rukovodstvu naplate putarine (JPPS) bilo je potrebno da ''čvrsto'' dokumentuju svoje stavove i opravdaju svoj potez. Iako je većini prosečno informisanih građana Srbije bilo poznato dovoljno informacija o mom delovanju protiv tzv. ''drumske mafije'', novom rukovodstvu naplate putarine iz nekog razloga ne odgovara Goran Milošević u nadzoru naplate putarine i zbog toga negiraju sve što je ikada dobro uradio. Koliko u tim negacijama mogu otići daleko, može se pogledati u daljem tekstu.


Počinju sa pričom da sam u stvari ja kriminalac i da mi je zbog toga (2006.) uručeno rešenje o otkazu – potpuno ista priča kao i predhodnog rukovodstva. Tu priču potkrepljuju izjavom bivšeg kontrolora naplate putarine Dejana Ljekočevića (od 11.09.2014., prilog 1). Onda priči daju emotivni ton sa izjavom ''milosrdnog'' rukovodioca Darka Savića (od 15.09.2014., prilog 2), zatim skrnave trud i rad svih ljudi koji su učestvovali u mom povratku na posao - Poverenika Rodoljuba Šabića i novinara koji su pratili tadašnja događanja na zadatu temu (prilog 3 i 4) , a zatim falširaju prave razloge zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vreme i angažovanje novinara portala ''Pištaljka'' kao i podršku celoj priči resornog ministra Milutina Mrkonjića.  O tome da ne poštuju zaključke i mišljenja pravosnažne presude u postupku protiv tzv.''drumske mafije'', negirajući svaku moju ulogu u njoj, ne treba puno komentarisati.

Lažljiva konstrukcija sa državnim pečatima:


Sila nije na mojoj strani ali istina svakako jeste i ona se na svu sreću može nedvosmisleno dokumentovati !!!

NAPOMENA: Sva dokumenta i fotografije koje ću objaviti, ukoliko nisu verodostojna, podležu zakonskim sankcijama. Takođe, napominjem da se u mojim navodima spominju bivši ili sadašnji odgovorni politički ili državni funkcioneri, čije dovođenje u negativni ili lažni kontekst podleže zakonskoj odgovornosti. Nadam se da to isto važi i za suprotnu stranu.

Kada sam saznao da je rukovodstvo JPPS napravilo informaciju od javnog značaja koja govori o meni, zatražio sam te iste informacije (i dobio ih).


Upoznavši se sa Izjavom bivšeg kontrolora Dejana Ljekočevića, zatražio sam Disciplinsku prijavu koju mi je navodno napisao, kao i stranicu iz Kabinske knjige za sporni dan, u kojem bi MORAO i on i ja da zabeležimo navedeni slučaj. O težini Izjave bivšeg kontrolora dovoljno govori Prilog – Odgovor JPPS na zahtev o pristupu informacijama od javnog značaja. 



Naravno da mi nikada niko nije pisao disciplinsku prijavu zbog krađe, ali to ne sprečava prevarante i lažove da izkonstruišu priču i na osnovu tih zamisli naprave i neki dokument – Izjavu. Na osnovu tih izmišljenih konstrukcija oni me ''terete'' i blate, a to ne može niko da spreči.

Emotivna priča ''milosrdnog'' rukovodioca Darka Savića tek sa njegovom izjavom od  15.09.2014.god. dobija razumljivu svrhu. Naravno preskačući bitne delove vezane za finansijsku pomoć kao i mogućnost da mi (oni) pomognu  u otvaranju nekog privatnog posla uz uslov da odustanem od povratka u JPPS, priča se na prvi pogled može shvatiti kao verodostojna. Koliko je tačna tvrdnja Darka Savića, da je ubrzo po mom povratku na posao zbog učestalih pritiska na njega u vezi mog napredovanja prestao da komunicira sa mnom, mogu demantovati ne samo kolege već i njegovi roditelji (ukoliko govore istinu).


Zašto sam ja 7.11.2008. bio kod dir.Cakovića i podneo molbu za prijem u radni odnos (koju su oni sastavili a ja samo potpisao)? Jednostavno nameće se logičan odgovor koji stalno ponavljam: U to vreme i kasnije, Darko Savić je izlazio iz svake pore mog života, i bio je potpuno informisan o mojim planovima i delovanju. Apsolutno je bio upoznat sa predstojećom ''kampanjom'' koja će biti započeta za moj povratak na posao. Da bi izbegli priču o medijskom pritisku, u poslednjem momentu povlače potez – Savić me svojim službenim kolima dovozi kod dir.Cakovića, a ovaj po hitnom postupku završava prijem u radni odnos. Zamislite samo koja je verovatnoća da ja sam posle svega što se desilo u JPPS, dođem sam kod dir.naplate putarine, predam zahtev za prijem u radni odnos, on tek tako, to primi i za 3-4 dana stvori uslove da ja počnem sa radom? Fantastika? Tolike godine ''ne mogu'' da me zaposle a onda se ''slučajno'' ja stvorim u ul.Ljube Čupe 5 i sve završim sam. Da li zaista Caković misli da narod toliko nema mozga?
 

I S T I N A o ''Kampanji'' za povratak na posao, koju je predvodio Poverenik Rodoljub Šabić





Da li je tačno da je Darko Savić bio ''zalepljen'' za mene, mogu potvrditi brojne kolege iz Smedereva (ako smeju), jer smo stalno bili zajedno (jer sam mu bio neophodan), ali i svi novinari koji su u to vreme pravili priloge o meni, jer je Savić tražio od mene da uvek bude prisutan na snimanjima i da ga upoznam sa novinarima.

Da li je tačna tvrdnja dir napl.putarine Milenka Cakovića da se niko nije zauzimao za moj slučaj prilikom angažovanja na neodređeno vreme, mogu reći novinari portala ''Pištaljka'' ali i tadašnji resorni ministar Milutin Mrkonjić ...

LINK

  

O ovome je govorio i prilog RTS-a:



Ipak svoju najveću bahatost, samovolju i smelost Caković pokazuje negiranjem mog učestvovanja u sudskom postupku protiv tzv. ''drumske mafije'' i nazivanjem mene kao lažnog Uzbunjivača i prevaranta. Da bih to demantovao, obratio sam se postupajućem sudiji u tom predmetu i evo odgovora iz prve (najmerodavnije) ruke:


Ko je dozvolio Cakoviću ovakvu bahatost? Da li oni koji nisu sudski procesuirani (dobijali 40% od organizovane krađe) i idalje rade na važnim mestima u JPPS ili resornom ministarstvu, ili neki novi gospodari novog vremena? Da li je Caković probudio nesretnog Ljekočevića, koji nije video svoju senku (ili jeste), ali ga nije sramota da se javi kao bivši kontrolor iz vremena organizovane pljačke koju ''nije'' primećivao, ali je tu da stane u njihovu odbranu tj. da je ''video'' krađu onog ko je prijavio org.kriminal?


Mnogo pitanja a malo odgovora. Jedno je sigurno, J.P.''Putevi Srbije'' i dalje je zarobljeno u hodnicima prošlog vremena, a resorno ministarstvo nema snage ili znanja da ga vrati na pravi kolosek u realnom vremenu.

 

Dokle god se ne pojavi neko imun na laži ''meteorologa'' Cakovića, ova priča će se stalno vrteti iznova.



Нема коментара:

Постави коментар